دسته‌بندی نشده

چاپ دیجیتال و قابلیت‌های آن

صنعت چاپ از آغاز پیدایش تاکنون، تغییرات و تحولات بسیاری را پشت سر گذاشته است. یکی از این تحولات، سیستم‌های چاپ تصاویر می‌باشد.
چاپ دیجیتال با تغییرات گسترده‌ای که در کیفیت و روش‌های آن صورت گرفته است، کاربردهای متنوعی را برای چاپ تصاویر به وجود آورده است.
امروز قصد داریم که در مورد چاپ دیجیتال، جدیدترین تکنولوژی چاپ باکیفیت تصاویر، اطلاعاتی را بیان کنیم.

چاپ دیجیتال چیست؟

چاپ دیجیتال، یک روش تبدیل تصاویر دیجیتال به محتواهای چاپی می‌باشد. چاپ دیجیتال معمولاً در تیراژهای کم و از طریق چاپگرهای لیزری، جوهرافشان و یا لارج فرمت صورت می‌گیرد. باید گفت که چاپ دیجیتال در مقایسه با چاپ افست دارای هزینه بیشتری برای چاپ هر صفحه است؛ اما این قیمت بالاتر از طریق صرفه‌جویی در هزینه‌های دیگر برای تهیه پلیت‌های چاپ جبران می‌شود.
در چاپ دیجیتال می‌توانید متن و تصاویر را در هر دور چاپ تغییر دهید، چرا که برای چاپ دیجیتال از روش پلیت استفاده نمی‌کنند تا محدودیتی در این روش داشته باشد. درواقع از طریق یک فایل pdf و یا فایل‌های دیگر، تصاویر موردنظر به صورت دیجیتال بر روی سیلندر چاپ انتقال یافته و چاپ می‌شوند.
چاپ دیجیتال با کاهش خطاهای انسانی در فرایند چاپ باعث افزایش دقت دستگاه‌های چاپ و سرعت چاپ شده است. در چاپ دیجیتال قبل از چاپ بر روی کاغذ تمام اصلاحات و تغییرات در کامپیوتر بر روی محتوا و فایل موردنظر صورت می‌گیرد و سپس عمل چاپ انجام می‌شود. این امر باعث دقیق‌تر و باکیفیت‌تر شدن چاپ و همچنین حذف ضایعات و اشتباهات در زمان چاپ دیجیتال شده است.

مطالب پیشنهادی:  ویراستاری چیست و چگونه انجام می‌شود؟
 

روش‌های مرسوم چاپ دیجیتال

۱. روش تصعید رنگی چاپ دیجیتال

در روش تصعید رنگی چاپ دیجیتال، امکان چاپ محتوا بر روی کاغذهای متنوع وجود دارد. روش کار به این صورت است که مواد رنگی بر روی نوارهای سلفون قرار می‌گیرد و سپس پرتوهای لیزر، رنگ سلفون را بخار کرده و روی کاغذ ثبت می‌کنند. البته کیفیت بالای این روش چاپ دیجیتال باعث شده است که در صنعت عکاسی کاربرد بیشتری داشته باشد.

۲. روش جوهرافشان چاپ دیجیتال

مرسوم‌ترین روش چاپ دیجیتال، روش جوهرافشان است و شاید دلیل آن نیز سادگی نحوه کار باشد. روش چاپ دیجیتال جوهرافشان به این صورت است که اطلاعات دیجیتال به صورت مستقیم از طریق مرکب‌های مایع بر روی کاغذ ثبت می‌شوند. البته این روش چاپ دیجیتال، سرعت پایینی داشته و برای چاپ تعداد کم استفاده می‌شود.

۳. چاپ دیجیتال نوری یا پرتوی

چاپ دیجیتال نوری یا پرتوی جزو پرکاربردترین و رایج‌ترین روش چاپ است. روش چاپ دیجیتال نوری به این صورت است که از طریق تابش نور، تصویر را بر روی کاغذهای حساس به نور چاپ و در مرحله بعد تثبیت می‌کنند. تصاویر در این روش بسیار باکیفیت چاپ می‌شود.

قابلیت‌های چاپ دیجیتال

• چاپ دیجیتال با اطلاعات متغیر

با استفاده از چاپ دیجیتال می‌توانید اطلاعات متغیر و متفاوتی را در هر صفحه چاپ کنید. درواقع زمانی که یک صفحه وارد دستگاه چاپگر می‌شود، کامپیوتر و دستگاه چاپ نمی‌توانند شباهت و تفاوت پلیت‌ها را برای چاپ هر صفحه نسبت به صفحات قبل و بعد تشخیص دهند. به همین دلیل در چاپ دیجیتال می‌توان چاپ هر صفحه را متفاوت از صفحه دیگر انجام داد.
چاپ دیجیتال حتی امکان چاپ سفارشی را نیز برای مشتری فراهم می‌کند. به این معنا که می‌توان هر محتوایی را طبق مشخصات و سلیقه مشتری برای یک فرد خاص چاپ و منتشر کرد. به‌گونه‌ای که مشتریان می‌توانند از طریق چاپ دیجیتال، کارت‌ها و بروشورهای خود را به صورت شخصی‌سازی چاپ کنند.

 
 

• چاپ دیجیتال با گستردگی ابعاد

چاپ دیجیتال امکان قابلیت چاپ محتواها را در ابعاد بسیار بزرگ و عریض و کیفیت بالا ایجاد می‌کند. درواقع در چاپ دیجیتال وجود تنوع در ابعاد و اندازه‌های مختلف چاپ یک مزیت بسیار مهم و کاربردی است. چاپ انواع متنوع کتاب و بروشور و همچنین اعلان‌های عریض تبلیغاتی، یک امکان انتخاب گسترده‌ای را برای چاپ دیجیتال به وجود آورده است. درواقع باید بگوییم که چاپ دیجیتال در میان تمام روش‌های چاپ، یک شکل انعطاف‌پذیر و قابل‌تغییری را برای چاپ به وجود آورده است.

• چاپ دیجیتال با تیراژهای محدود

در چاپ دیجیتال به دلیل اینکه پلیت‌های چاپ حذف شده است و چاپ به صورت مستقیم از طریق کامپیوتر بر روی کاغذ انجام می‌شود، امکان چاپ در تیراژهای محدود و حتی یک نسخه نیز وجود دارد. به همین دلیل چاپ دیجیتال برای تهیه نمونه کار و چاپ سریع تعداد کم کاربرد زیادی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

یک × یک =