آموزش

کاربردهای چاپ افست در صنعت چاپ

صفحه آرایی

بعد از انجام مراحل چاپ کتاب، باید مدل چاپ را نیز انتخاب کنید.

با توجه به نوع کتاب، حجم آن، هزینه‌های چاپ وغیره باید مدل مناسبی برای چاپ محتوا استفاده کرد. معمولاً چاپ افست بهترین سیستم چاپ از لحاظ کیفیت و سرعت کار برای چاپ انواع محتواها می‌باشد. درواقع چاپ افست برای انجام کارهای حرفه‌ای چاپ و به خصوص برای اندازه‌های بزرگ و تیراژهای بالا بهترین انتخاب است.
در این مقاله قصد داریم که به صورت مختصر و جامع فرایند چاپ افست و کاربردهای آن در صنعت چاپ را بیان کنیم.

چاپ افست چیست؟

افست (Offset) یک سیستم چاپی می‌باشد که برای چاپ انواع محتواها بر روی صفحه و برگه چون پوستر، بروشور، کتاب، کارت ویزیت، کاتالوگ، مجله و… استفاده می‌شود. درواقع یکی از روش‌ها برای چاپ محتوا بر روی کاغذ، چاپ افست است. به طور معمول برای تیراژهای بالا و با کیفیت از چاپ افست استفاده می‌کنند.

درواقع در چاپ افست، از طریق زینک و مرکب‌های باکیفیت، می‌توان تا مرز ۱ میلیون تیراژ نیز کار چاپ را انجام داد. سنسورهای چاپ افست دارای سیستم‌های هوشمند مرکب زنی بوده که قبل از شروع چاپ مقدار لازم مرکب را تنظیم و تعیین می‌کنند. این امر علاوه بر تأثیر بر زمان و کیفیت کار، موجب صرفه‌جویی در مصرف کاغذ نیز می‌شود. دستگاه‌های چاپ افست با توجه به مدل‌های آن، دارای سایزهای چاپ مختلفی هستند. معمولاً سایز چاپ ۵۰*۳۵ سانتی‌متر تا ۱۰۰*۷۰ و یا سایز چاپ ۱۴۰* ۱۰۰ را داراست.
در چاپ افست از سیستم رنگی CMYK ( مخفف ۴ رنگ اصلی آلمانی، آبی آسمانی Cyan، سرخابی Magenta، زردYellow، or Black Key مشکی) استفاده می‌کنند. روش کار به این صورت است که رنگ‌ها بر روی قسمت موردنظر به صورت متمایز چاپ می‌شوند و سپس ترکیب رنگ آن انجام می‌شود. کیفیت چاپ افست برای هر نوع محتوا و به خصوص تصاویر و نمودارها بسیار بالا و عالی است. درواقع یک روش چاپ عالی برای محتواهای تیراژ بالا و با هزینه پایین؛ چاپ افست است.
درواقع به دلیل اینکه در دستگاه‌های چهار رنگ قدیمی، تطبیق رنگ‌ها از طریق سیستم‌های مکانیکی و به صورت دستی صورت می‌گرفت، خطاهای بسیاری در زمان چاپ مطالب اتفاق می‌افتاد و باعث سایه‌دار شدن مطلب نوشتاری و همچنین کیفیت پایین چاپ تصاویر می‌شد. اما در چاپ افست به دلیل مجزا و جداگانه بودن چاپ رنگ‌ها در سیستم چاپ، تطبیق دقیق رنگ‌ها و کیفیت بالای چاپ را شاهد هستیم.

مزایای چاپ افست

• استفاده از چاپ افست در تیراژهای بالای چاپ
• صرفه‌جویی در زمان
• کاهش هزینه‌های چاپ
• وجود تنوع رنگ و کیفیت بالا در چاپ افست
• عدم محدودیت در انتخاب کاغذ برای چاپ افست
• امکان چاپ محتوا بر روی مواد دیگر علاوه بر کاغذ

کاربردهای چاپ افست

۱- چاپ افست برای کتاب

از طریق چاپ افست، کاهش هزینه‌های چاپ کتاب‌ها و به خصوص صرفه زمانی قابل ملاحظه‌ای به وجود آمده است. چاپ افست تعداد بالای ۵۰۰ واحد را چاپ می‌کند که برای مشاغل بزرگ بسیار مناسب است. این میزان تولید گسترده کتاب‌ها از طریق چاپ افست بسیار نکته مثبتی در صنعت چاپ است که باعث دسترسی آسان‌تر مخاطبان شده است.

۲- چاپ افست برای روزنامه‌ها

دومین کاربرد چاپ افست در مورد انتشار روزنامه‌ها است. برای چاپ روزنامه‌ها نیز به دلیل توجه به جزئیات صفحه و نشانه‌گذاری و به خصوص کیفیت بالای تصاویر، استفاده از چاپ افست بسیار عالی است.

۳- چاپ افست برای بسته‌بندی محصولات

کسب‌وکارها برای بسته‌بندی محصولات و تبلیغات پستی از چاپ افست استفاده می‌کنند. درواقع چاپ افست، از مهم‌ترین روش‌های چاپ تبلیغات است، به این دلیل که برای معرفی نام تجاری و خدمات کسب‌وکار، چاپ افست کیفیت بالایی را دارا است و بسیاری از رنگ‌ها را برای چاپ در نظر می‌گیرد. همچنین در طول فرایند تثبیت رنگ لوگو در چاپ افست می‌توان تنظیماتی را انجام داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

3 × یک =